RAW csokoládék!

Haladó csokoládéfogyasztók és egészség-tudatos vásárlók körében egyre kedveltebbek a RAW csokoládék. E különleges csokoládéfajta lényege a speciális fermentálási (erjesztési) eljárásban rejlik, amely során a kakaóbab hőmérsékletét alacsonyan tartják. A speciális fermentálás már eleve jóízű kakaóbabot eredményez, mivel a kakaóbabok úgynevezett primer (elsődleges) gyümölcs aromái nem égnek el. Ezért a raw kakaóbabokat már pörkölni sem szükséges. A raw csokoládéban nagyobb részben marad meg a természetesen magas antioxidáns szint is, íze ugyanakkor a mélyebb kakaó aromák miatt intenzívebb is a megszokottnál hosszú lecsengéssel.

Az EndorFine Csokoládéüzletekben a raw táblás csokoládékból jelenleg két félét tartunk. Ezek közül a Szántó Tibor féle natúr raw 70 és 100%-os csokoládék teljesen, míg a 100%-os kakaóbabtöretes táblát leszámítva a fűszeres-gyümölcsös Antidote csokoládék felerészt raw kakaóbabból készülnek. A kakaóbab fajtája finom aromájú ecuadori Arriba National. A gyártás teljes folyamata mindkét készítőnél kézzel történik, így egy igen magas minőségű csokoládét képesek előállítani.

 

A folytatásban:

  • Mire szolgálnak ellenszerül az Antidote csokoládék?
  • Kakaópor és forrócsokoládé közötti különbség
  • Mi az: alkalizálatlan és raw?

Termékeink