Fehér csokoládé

A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készül, szerkezete a tejcsokoládéhoz hasonló. Ezt a terméket először 1955-ben Hebert Candies mutatta be az USA-ban, népszerűvé a Nestlé tette. Az egyes országok piacán más-más szabályok vonatkoznak arra, hogy mit tekinthetünk fehér csokoládénak. Az Egyesült Államokban legalább 20% kakaóvajat kell tartalmaznia, 14% tej szárazanyagot és 3,5% tejzsírt, valamint kevesebb, mint 55% cukrot és édesítőszert. Az Európai Unióban szintén ezek az értékek a meghatározóak. Vannak olyan vélemények, amelyek szerint a fehér csokoládé nem igazi csokoládé, de ettől függetlenül legalább annyira szeretjük, mint a csokoládé más megjelenési formáit. A fehércsokoládé elkészítése is hasonló a tej- és az étcsokoládééhoz. Alapvetően az összetevőkben rejlik a különbség.

Fehércsokoládék képekben

  • Amatller fehércsokoládé. Súly: 85g. Származási hely: Spanyolország.

Termékeink