Belyzium
A Belyzium csokoládéhoz használt kakaófák Belize déli részén, az esőerdő fáinak takarásában nőnek. A kézzel szedett kakaóbabokat nagy odafigyeléssel fermentálják, majd pedig a napon szárítják. A kiemelkedő minőségű babok olyan criollo és trinitario kereszteződéséből származó, egyedi ízvilágú magok, melyek közül csak a legjobbak kerülhetnek a csokoládéba.
A Belyzium csokoládék esetében a csokoládékészítés teljes folyamata – a kakaóbab termelésétől kezdve, a Németországba szállításon keresztül a bio csokoládétáblák elkészítéséig – a legmagasabb szinten felügyelt.
A csokoládét a két tulajdonos Florian Schülke és Klaus Boels készíti a Berlin szívében lévő csokoládémanufaktúrában. A lágyan pörkölt kakaóbabokat óvatosan dolgozzák fel az egyedi íz és aroma megőrzése miatt. A gondos munka eredményeként hosszú lecsengésű, és jellegzetesen gyümölcsös, fűszeres komplex ízvilág jellemzi a Belyzium csokoládékat.
Nincsenek listázandó gyártók.