0 tétel - 0 Ft Fizetés

  • Az Ön kosara üres!

Akesson's

Akesson's

Bertil Åkesson édesapja párizsi svéd diplomata volt mielőtt megalapította saját vállalkozását és beutazta a világot. A család végül az 1970-es években Madagaszkáron telepedett le és saját ültetvényeken kezdett el gazdálkodni. Napjainkban a Bertil Åkesson által felügyelt ültetvények négy kisebb birtokra vannak osztva, melyek: Madirofolo, Menavava, Bejofoés Ambolikapiky. Ez utóbbi két területről származnak az Åkesson’s Madagascar csokoládéknál felhasznált kakaóbabok.

Az Åkesson’s csokoládék ízesítésére használt bors is saját termelésű, de nem csupán fűszerként veszik hasznát, hanem a növény, mely a kakaófák mentén nő, védelmet is nyújt a kakaógyümölcsöknek a közvetlen napsugárzás ellen.

2009-ben Bertil Åkesson és brazil partnere, Dr. Angelo Calmon de Sa megvásárolták a brazliai Fazenda Sempre Firme ültetvényt, mely az Atlanti esőerdő “Mata Atlantica” közepén található. Az ezen a területen termesztett “parasinho”-nak elnevezett forastero típusú kakaónak jelentős szerepe volt a terület gazdasági felvirágzásában a XX. század elején.

Bertil Åkesson az elsők között volt, akik magas minőségű madagaszkári kakaóbabot értékesítettek kis csokoládéműhelyek számára szerte a világon. Napjainkban számos, nemzetközi versenyeken díjazott csokoládé – köztük Bertil saját csokoládéja is – készül a Bertil Åkesson ültetvényein termelt kakaóbabokból.

Bertil Åkesson célja, hogy a trópusi ételek iránti vonzódását és a lehető legmagasabb szintű minőségű olyan termékeket kínálja vásárlóinak, melyek etikus és fenntartható gazdálkodásból származnak.

Nincsenek listázandó gyártók.