0 tétel - 0 Ft Fizetés

  • Az Ön kosara üres!

Caffarel

Caffarel

Az 1826-ban – Pier Paul Caffarel által – alapított Caffarel 1852-ben mutatta be újdonságát, egy olyan páratlan specialitást, melynél a csokoládé alapanyagát képező kakaó egy részét olasz mogyoróval helyettesítették, és az egészet hajó formába öntötték. 1865-ben indult meg ennek a finomságnak (Gianduiotto) a forgalmazása olyan módon, hogy a kis hajóformákat külön-külön becsomagolva lehetett megvásárolni.

A Caffarel által készített finomságok legfontosabb alapanyagai a legjobb mogyoró és a minőségi csokoládé. A piemonti mogyoró kivételesen aromás és egyedülálló ízű, mely különösen jól érvényesül csokoládéval párosítva. A csokoládé alapanyagául ekvádori és ghánai kakaóbab szolgál, az első aromásabb, az utóbbi pedig intenzívebb ízű. A két kakaóbab keveréke adja a Caffarel csokoládék páratlan ízvilágát.

A számtalan újdonság – mint pl. a Caffarel Piemonte, mely a bársonyos gianduja és a ropogós egész mogyoró párosítása – ellenére a csokoládé még napjainkban is annak a kézműves kultúrának megfelelően készül, amely 1826-ban – gyára létrehozásakor – inspirálta Pier Paul Caffarelt.

A csokoládé specialitások készítésének ez a tradícionális módja eredményezte, hogy a Caffarel-ínyencségek eljuthattak az olasz és európai királyi palotákba, valamint napjainkban a legjobb kávézókba, delikát üzletekbe és csokoládé szaküzletekbe.

Nincsenek listázandó gyártók.