Menakao
A Cassam Chenai család az India nyugati részén lévő Gujarat tartományból származik és öt generáció óta él Madagaszkáron. Először képeslapokat készítettek, majd textilikereskedelemmel foglalkoztak mielőtt elkezdtek fűszert exportálni. Ahogy a család egyre nagyobb lett, néhányan önálló üzletbe vágtak.
2006-ban Shahin – negyedik generációs madagaszkári születésűként – úgy döntött, hogy a Sambirano régióból származó kakaóbabból fog minőségi csokoládét készíteni, és a madagaszkári kakaótermelőkkel szorosan együttműködve a legjobb ültetvények babjait használja fel a gyártáshoz.
A közvetlen és szoros kapcsolatnak köszönhetően egyrészt a termelésben és gyártásban résztvevők az átlagosnál magasabb fizetést és egyéb juttatásokat is kapnak munkájukért, másrészt pedig a legjobb kakaóbabokból készülhetnek a Menakao csokoládék, melyek mindegyikében a madagaszkári kakaóra jellemző természetes gyümölcsösség köszön vissza, legyen szó akár az izgalmas combavás (egyfajta citrus gyümölcs), a borsos, vagy pedig a hozzáadott cukortól mentes, 100%-os csokoládéról.