Lindt
A történet 1845-ben kezdődött Zürichben, amikor David és fia, Rudolf Sprüngli először készítettek szilárd csokoládét kis cukrászdájukban, amelynek neve Sprüngli & Son volt. A hosszú idők alatt sok változáson ment keresztül a vállalkozás, de egy valami a kezdetektől ugyanaz maradt: a csokoládékészítés szenvedélye.
Ugyanez vezérelte Rodolphe Lindt-et is, aki a 1879-ben fejlesztette ki a technológiát, amely által minden addigit felülmúló minőségű csokit lehetett előállítani. A feltaláló a konsírozógép révén csodálatosan finom ízeket és lágyságot tudott elővarázsolni a csokiból, így a világon elsőként készíthette el az általunk ismert formájában lágyan olvadó csokoládét, majd találmányának jogát később átadta Sprünglinek.
A Lindt prémium csokoládékat készít, azonban fontos számára az is, hogy mindezt etikus és fenntartható módon tegye. Szigorú szabályok alapján választja ki a csokoládékészítés alapanyagait, és a teljes termelési láncot felügyeli, nyomon követve a kakaóbab útját a termesztésétől egészen a kész csokoládéig. Saját maga készíti a kakaómasszát, ami ma már nem jellemző még a legnagyobb márkákra sem. Minősített kakaóbab az alapja a Lindt csokoládéknak, amelyet az általuk létrehozott Farmer Programban termeltetnek a programba bevont gazdák aktív támogatásával. Kiváló alapanyagok, szabadalmaztatott termelési folyamat, környezetbarát csomagolóanyag, felelősségtudatos vállalati szemlélet együttesen garantálják a fogyasztónak, hogy maximálisan bízhasson a Lindt termékekben.
Nincsenek listázandó gyártók.